2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

profesija be tabu

Šeimynėlė pensijinio amžiaus (moteriškei 66 m. vyrui irgi panašiai), žmona vyrui iškepa kiaušinienę pusryčiams ir meiliai išlydi į darbą. Pati laukia pirmo paciento namuose. Ateina vyrukas apie 30 m. ir jinai jį "gydo". Beveik septyniasdešimtmetė moteriškė užsiima seksu su jaunu vyru, moko jį atsipalaiduoti, glostyti, žodžiu visko, kad tas nebebūtų impotentas!!! 
Po to ji dar papasakoja, kad su vienu vyru gydymo terapija trunka apie 6 seansus, vienu metu ji turi apie 3 klientus, o per gyvenimą yra turėjusi ir "gydžiusi" apie 900 vyrų, nes šį darbą dirba jau 37 metus... Beje, jos vyras, irgi buvęs klientas, kurį jinai išgydė nuo impotencijos. Senukas dievina žmonelę ir dėkingas jai už gyvenimo džiaugsmą, bei visiškai nepavydi jos, nes supranta, kad čia jai tik darbas (vadinamas "surogatiniu seksu"), nesvarbu, kad tą darbą ji dirba jų šeimyninėj lovoj. 

Tai ištrauka iš National Geographic laidos apie surogatinį seksą. Šį terminą teko išgirsti pirmą kartą. Tiesiog nuostabu ir kartais dar nesuvokiama, kas vyksta pasaulyje... gal čia kaltas lietuviškas mentalitetas ir siauros mūsų postsovietinės pažiūros. Tačiau ne vienas su manim sutiks, kad, gyventi su partneriu, kurio profesija yra "gydyti seksualines žmonių problemas" tiekiant pacientams terapines sekso paslaugas, yra aukščiau už bendrą tolerancijos lygį. Mums tai iškart siejasi su prostitucija, tačiau JAV apie šį gydymo metodą rimčiausiai kalba psichoterapeutai kaip apie normalią medicininę-psichologinę pagalbą. Šiandien surogatinio sekso specialistų JAV yra apie 40.
Ir ką čia lyginti su mūsų "žvaigždučių" nusirengimais prieš fotokameras ar slaptus-viešus svingerių vakarėlius, kurie Lietuvai atrodo kaip nepadorumo ir gėdos viršūnė.


Komentarų nėra: